Välkommen till

Christinateatern i Kristinehamn
 
 

 

 

 

   
 
OM OSS

Första året, 1985-86, drevs teatern på privat initiativ.
27 februari 1986 träffades en interimsstyrelse med arbetsnamnet Intresseföreningen Christinateatern. Interimsstyrelsen drev teatern och fick Kristinehamns kommuns ekonomiska stöd till verksamheten. Christinateaterns Intresseförening bildades och första årsmötet hölls, med interimsstyrelse, 17 februari 1987.
Målsättning var att verka för ett amatörforum i Kristinehamn. En plats där alla amatörer inom de olika kulturgenrerna ska få praktiska möjligheter till skapande, träning och framförande. Förhoppningarna var att en sådan bred verksamhet inom kultursektorn skulle ha betydelse för Kristinehamns kommun. Redan vid starten poängterades vikten av uthyrning till professionella aktörer för att kunna erbjuda Kristinehamnare och externa besökare ett rikt kulturellt utbud och ge kunskap och inspiration för amatörerna. 

Christinateatern drivs idag av Christinateaterns Intresseförening, som har till syfte att förvalta lokalen och dess intressen. 
Christinateaterns intresseförening består av Thespis, Små Pärlor, Lekaresällskapet, Kristinehamns Teaterförening och 0550 Big Band!